Mājas vafeles reiz bija mīļākais gardums visiem bērniem. Daudzi no mums, visticamāk, ar prieku atceras to lielisko garšu.
Mēs esam sagatavojuši tev vienkāršu recepti, kas nāk no bērnības. Gatavojot pēc šīs receptes, vafeles vienmēr sanāk kraukšķīgas. Pasauc tuviniekus ciemos un pacienā viņus ar ko patiesi garšīgu.
Sastāvdaļas:
- 4 olas
- 1 glāze cukura
- 200 g sviesta
- 1-2 glāze miltu
- 1 tēj. kar. vaniļas cukura
- 2-3 ēd. k. pūdercukura
Pagatavošana:
- Ieslēdz vafeļu pannu un ļauj tai sasilt.
- Kamēr panna sildās, sakul olas ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru un pūdercukuru.
- Ielej maisījumā izkausētu sviestu vai tikpat daudz margarīna. Visu kārtīgi samaisi līdz būs iegūta viendabīga masa.
- Pievieno miltus, iepriekš tos izsijā.
- Cep vafeles izlejot vafeļu pannā pa vienai ēdamkarotei mīklas. Tev sanāks aptuveni 25-30 vafeles.
- Sarullē tās uzreiz pēc pagatavošanas. Veikt šo procedūru vajadzētu ļoti uzmanīgi, jo vafeles būs karstas. Iekšā var likt jebkādu pildījumu.
- Visbiežāk tiek izmantots vārīts iebiezinātais piens ar riekstiem vai putukrējums ar ogām.
- Ļauj vafelēm brīdi pastāvēt. Pēc izvēles var pasniegt ar saldējuma bumbiņu.
Pastāsti draugiem par šo pasakaino recepti no bērnības!
avots: takprosto.cc